Ekologisk Ansiktsbehandling:

Ekologisk Ansiktsbehandling:

Vi påverkas dagligen av syntetiska och petrokemiska produkter som vi använder. Varför inte ge vår hud en chans att ta in naturliga ingredienser och låta den andas?  Det är skillnad mellan hudvård och hudvård. 

Vid ansiktsbehandling och ansiktsmassage använder jag vegetabiliska råvaror och ekologiska hudvårdsprodukter med hög kvalitet. Marina Miracle: probiotika produkter och Maria Åkerberg med ekologiska produkter som dessutom inte är testade på djur. Hälsa, skönhet och ekologi, en fantastisk bra kombo! Just nu 20% rabatt. Gäller t.o.m 31 maj 2019.

Precis som att vi i allmänhet mår bra av att dra ner på takten lite, så behöver huden tid för att anpassa sig till nya rutiner och produkter. Ge din hud rätt produkter och ha lite tålamod så kommer du att se ett hållbart, långsiktigt resultat som är bra både för dig och för vår miljö.

Med en Ekologisk Ansiktsbehandling, samarbetar du med din kropp och tillför huden det den behöver, utan onaturliga ämnen som den måste förhålla sig till och därefter göra sig av med. Gör en investering i hållbar hudvård, det lönar sig i längden. 

SKILLNADEN MELLAN EKOLOGISK OCH KONVENTIONELL HUDVÅRD

Vår hud producerar sebum (talg) som är en blandning av fetter och vaxer. Sebumets huvudsakliga funktion är att smörja huden för att förhindra uttorkning. Det är samtidigt en del av hudens viktiga skyddsbarriär, syramanteln. Vegetabilisk olja består bl.a av samma fetter och vaxer som huden själv producerar och blir därför en produkt som känns igen och samarbetar med huden. Fettet i oljan binder fukten i huden och gör att den inte dunstar bort så lätt. Med rätt slags olja/kräm för sin hudtyp, stöds och stärks hudens syramantel som är så viktigt för frisk hud samtidigt som den binder fukt och tillför huden viktiga fettsyror och vitaminer.

En konventionell ansiktskräm innehåller bl.a mineralolja, silikoner, kemiska konserveringsmedel och syntetiska parfymer. Mineralolja och silikoner tillför inget till huden utan lägger sig snarare som en film över huden. De täpper till porerna och hindrar huden från att ta upp fukt på ett naturligt sätt och torkar ut den underifrån. Syntetiska parfymer, färgämnen och konserveringsmedel kan ge reaktioner samt försvaga och skada hudens egen viktiga skyddsbarriär.

2019-05-04 11:00